sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Tasapainossa

Minkälaista on, kun saa elämän tasapainoon. Tai elämä on tasapainossa. Mikä sen tekee ja mitä asioita siihen liittyy. Elämän hyvinvointi on niin iso asia. Elämä on kokonaisuus monesta eri asiasta, mitkä pitäisi saada tasapainoon. Minä nyt haen sitä oman elämän tasapainoa. Mielen hallintaa. 

Laitoin googleen hakusanan elämän tasapaino ja sieltä tuli useita hyviä kirjoituksia mielen ja kehon tasapainosta. Hidasta elämää- sivuilla tällainen tekstin osa herätti ajatuksia:  

 ''Suloinen rauha laskeutuu sieluun ja olemukseen. Kiireen tuntu hellittää ja läsnäolo palaa. Yhtäkkiä voikin vain olla, hengitellä rauhassa, tehdä asioita hötkyilemättä. Pysähtyä katsomaan ja näkemään. Haahuilla, jos haahuiluttaa."  

Paljon puhutaan somessa elämänhallinnasta ja tasapainoisesta elämästä. Instagarmissa hehkutetaan terveellisen elämän tasapainottelusta ja sekin näyttää olevan niin helppoa. Somessa hehkutetaan aina aikakausittain jotain nyt sitä "in" juttua. Kuinka moni ihminen todellisuudessa kokee elämänsä olevan tasapainossa? Some muuttaa käsitystä ihmisistä ja elämästä. Tuodaan esille vain ne asiat, jotka ovat hyviä elämässä. Mites se toinen puoli?

Itseä kiehtoo lukea ihmisten tarinoita ja kirjoituksia omasta elämästä ja juurikin siitä tasapainottelusta arjen,työn ja sen kaiken muun kanssa. 

Teen tällä hetkellä osittaista työaikaa, joka on antanut mahdollisuuksia pohtia elämän arvoja ja itseä. Aikaa tehdä ja touhuta. Opetella elämään vähemmän aikatauluttomasti. Kuitenkin etsinnässä on se tasapaino. Mielen, kehon ja arjen kanssa. 
Koen, että juurikin tätä tasapainoista elämää kaihertaa stressi herkkyys ja aikatauluttaminen. Näistä juurikin olen koittanut  opetella pois. JA voin kyllä sanoa, että olen siinä edistynyt ja stressitasokin on jo lähtenyt laskukäyrään ;) 


Suosittelen käymään sivuilla www.hidastaelamaa.fi ja siellä lukemaan tekstin Sapattivapaa luo tilan elämänmuutokselle. Tämä teksti käsitteli juurkin tätä aihetta ja antoi taas uusi ajatuksia itsellenikin :) Tässäpä taas tälläisiä pohdintoja ja ajatuksia. Sen verran iloitsin tässä tekstin kirjoittelun lomassa, että ULKONA SATAA... tai siis satoi hetken.:) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti