maanantai 11. kesäkuuta 2018

Höyrypää täällä taas

Saatiin viikonloppuna touhuttua taas pihalla kaikenlaista.  Sain istutettua marjapensaat vihdoinkin. Mustaherukkaa pari pensasta, punaherukkaa yksi ja yksi karviaispensas. Ne riittää meille ainakin alkuun. Maisemointi kankaan laitoin, josko rikkaruohoja tulisi vaikka edes muutama vähemmän;) . Vielä pitäisi hakea haketta jostain kankaan päälle. Laitettiin myös perunaa kolme riviä ja mies aloitteli aidan tekoa. Tässä, kun pyörii jänöjusseja ja tieten kauriitakin. Iivo myös saattaa keksiä käydä kaivelemassa perunamaata tai syömässä marjapensaita. Parempi siis laittaa aitaa ympärille. Tuleepahan sitten sellainen oikein kasvimaa tunnelma, kun on rajattu siisti alue. 


                                          Siistiltähän tuo ei kyllä vielä näytä, mutta hiljaa hyvä tulee ;) 


Tuo mullassa möyriminen ja rikkaruohojen rapsuttelu on kyllä oikein terapiaa minulle.  Mulla tulee joku oikein himo nykkiä nuita rikkaruohoja pois. Nysvään sitte joka ikistä ruohoturpasta irti mikä näkyy. Pidemmän päälle varmaan tuhonkin kyllästyy. 

Kasvulaatikoissa näkyy jo vihertävää elämää. Salaatti lähti hyvin nousuun ja kehäkukka. Ruohosipulista ei pilkistä nokkaakaan, porkkanasta muutama. Mukava seurata miten käy. Varsinkin tuon nyt istuttaman perunan suhteen. Mukavahan se olisi kesänpäälle nykkiä omasta maasta ruokaperunat. 
Tomaatti kukkii ja kurkkukin näyttää olevan ihan elossa. Mansikka näyttää myös tekevän koko ajan uusia alkuja, joten jos sieltä muutaman masikan saa joskus poimia. 
Minähän olen ollut vallan laiska suojaamaan näitä kaikkia hallavarotuksista huolimatta. Kasvulaatikoita olen koittanut peitellä. Tomaatti ja kurkkuhan on saanut olla suojassa tuossa kasvihuone hökötyksessä. Tuohon hökötykseen olisi kiva keksiä vielä jotain. En vain oikein tiedä mitä. Enemmänkin säilyttelen siellä rojuja nyt :D 

Kyltit odottelee myös paikalleen asennusta.  Laitetaan ensin aita ja haketus valmiiksi niin saan sitten hifistellä tuon pikku hilpetöörin kanssa tuolla ;) 


Kaikenlaista touhua ja tekemistä riittää vielä paljon. Mikäs siinä, kun on mielekästä puuhaa. :) 

1 kommentti:

  1. Hei!
    Kivalta alkaa näyttää teidän puutarhanne, kesällä taitaa tulla kivasti satoa! Meidän marjapensailla meni laiton jälkeen muutama vuosi, ennen kuin päästiin syömään marjoja, mutta ainakin kasvulaatikoista pitäisi tulla jo jotakin ensi yrittämälläkin. Omat perunat kuulostavat kyllä todella hyvältä, pitäisi ehkä itsekin innostua laittamaan omaa perunamaata pystyyn!
    https://www.metsahake.fi/hakepuun-osto

    VastaaPoista