maanantai 21. toukokuuta 2018

Kukkia ja hyötykasveja

Hups, taas vierähti viikko, enkä kerennyt mitään tänne rustailemaan. Loppuviikosta tuli touhuiltua kaikenlaista kotona ja viikonloppu meni töissä.  Sormet syyhyää jo ulos touhuilemaan kaikenlaista ja ajatus pulppuaa monenlaista ideaa. 

Kävin Perjantaina paikallisessa Pikkumäen puutarhalla. Ai mitä ihanaa kukkaloistoa siellä olikin. Pitihän sitä sitten ostaa muutamat kesäkukat ja hyötykasvit. 

                                                                  
  Tällaista mustaa ei olekkaan aikaisemmin minulla ollut.
                                                                                                         

Kukkiahan piti sitten viikonlopun ajan kiikuttaa yöksi sisälle, kun oli niin kylmät ilmat. Nyt olivat viimeyön kuitenkin jo ulkona, kun oli sen verran lämpimämpää. Hyötykasveista ostin tomaatin,kurkun ja amppelimansikan. Laitoin ne vielä tuonne kasvikömmänään terassille. Mansikan istutin tosiaan jo amppeliin.  Tomaatti on kova juomaan vettä, saa olla joka välissä kastelemassa. Jotenkinhan tuo nuupahtaneelta näyttää, mutta jospa sekin siitä innostuisi vielä ;) Seuraava operaatio onkin kasvimaa. Sinne pitäisi lähteä ostamaan katekangasta ja lavakauluksia. Marjapensaat pitäisi istuttaa,perunaa ja hyötykasveja lisää. Ostin myös kehäkukan ja tuoksuherneen siemeniä. Pitäisi niitäkin tökkiä vielä johonkin, josko niistäkin jonkun saisi kasvamaankin.


Iivollakin tuntuu olevan kevättä rinnassa. Vauhtia riittää aamusta iltaan. Välillä tuntuu, ettei emäntäkään pysy perässä koko aikaa. :)  Välillä taas tuntuu, että tämä aikakin menee niin nopeasti eteenpäin. Kohta on jo kesäkuu. On tullut niin aktiivisesti touhuiltua kaikenlaista,että on jäänyt taas se ajatus pienistä onnen ja arjen askareista taka-alalle. Miksi se onkin niin vaikea nauttia ja olla läsnä pienissä elämän hetkissä. Siinä minulla on paljon opettelua. Turhaa tulee taas aikataulutettua päiviä ja suunnitella päivän askareita. Otetaampa tästä ajatuksesta taas opiksi eteenpän tälle viikolle.                                                                                                                        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti